Blog

Mióta ünnepeljük az Anyák Napját és mit érdemes ajándékba adnunk?

Az Anyák Napja eredete rendkívül régre nyúlik vissza, egészen az ókori Görögországig. Ekkor azonban még kicsit más volt az ünneplés módja, és maga az ünnepelt személye is.
Akkoriban ugyanis elsősorban az életre, az életet adásra helyezték a hangsúlyt (ami persze közeli kapcsolatban áll az édesanyákkal). A feltámadást, az új élet kezdetét a reményt adó tavasz hozta el hozzájuk. Ekkor a Földanya virágba borította a természetet, hogy az élőlények számára biztosítsa az új magvakból a földi léthez szükséges táplálékot. Ezért pedig Rhea istennőnek nem lehetett eléggé hálás az emberiség.

Ezt követően az 1900-as évek elején Anna M. Jarvis a tengeren túlon azért küzdött, hogy elismerjék az Anyák Napjának ünnepét. Célja az volt, hogy elérje, legyen egy hivatalos nemzeti ünnepnap az Anyák Napja, melyet végül 1914-re el is ért. Wilson elnök május második vasárnapját nevezte ki Anyák Napjának.

Hazánkban a Magyar Ifjúsági Vöröskeresztnek köszönhetjük az Anyák Napja ünnepét. Ők ugyanis a májusi Mária-tisztelet hagyományát kötötték össze azzal, hogy minden édesanyára kiterjesztették az ünnepet. Elsőként 1925-ben tartották meg, és 1928-ra már a hivatalos iskolai ünnepek között is szerepelt. Magyarországon május első vasárnapja és idén május 2. napjára esik.

Az Anyák Napjának időszaka az, amikor világszerte a legtöbb virágcsokrot vásárolják meg az emberek. Ez az éves virágcsokor-árusítás forgalmának mintegy negyedét jelenti, hisz nem csak az édsasanyákat, hanem természetesen a nagymamákat és a dédmamákat is köszöntjük, akik szintén megérdemlik a figyelmet, gondoskodást. De vajon miért ragaszkodunk a virághoz?

Az Anyák Napi ajándékkal minden évben azt a gondoskodást és azokat az élményeket háláljuk meg, amelyekkel a gyermekkorunk során édesanyánk megajándékozott bennünket. Fontos tehát, hogy ne csak jelképet, hanem igazi élményt is adjunk, amivel viszonozhatunk valamit abból, amit közösen éltünk át.

A virág mellett a különleges italok tökéletes ajándékok lehetnek, hisz könnyen formálhatóak édesanyánk személyiségére és gondtalan élvezeteket nyújtanak, amit a nevelés sokszor megpróbáltató időszakai után megérdemelten élvezhetnek édesanyáink.

A www.szeszraktar.hu egyedileg összeállított italcsomagjai különleges szimbólumokkal rendelkeznek, hogy igazán testreszabott élményt és örömet szerezhessünk életünk egyik legfontosabb személyének:

Az Österreich Gold aranypelyhes rose pezsgő és a Revo kollagén azt az örök szépséget fejezik ki, amit gyermekként és most már felnőttként is látunk az édesanyánkban.

Örök szépség csomag

17.990 Ft
Ha egy varázslatos szépség elixírrel ajándékoznád meg édesanyádat, az örök szépség csomag tökéletes választás. A Zweigelt szőlő felhasználásával készült pezsgő

A Nuvo l’esprit de Paris és a Roner Marille likőrök a végtelen nyugalmat és a szeretet pillanatait jelképezik és viszonozzák azokat az édesanyánk felé. A likőrök beszerzésével nemcsak édesanyáinkra, hanem a nagymamáinkra, dédmamáinkra is gondolunk, akik számára az édeskés, gyümölcsös italok kortyolgatása szintén jól megérdemelt, ünnepi pillanatokat varázsol.

A Pierre Zero Sparkling Rosé alkoholmentes ital prémium London Essence italokkal és koktél recepttel azokat az édes emlékeket idézi meg, amiket édesanyánkkal együtt éltünk meg a gyermekkorunk során.

Ajándékunknak legyen kifejező ereje és szolgáltasson igazi élményt, hisz az édesanyáink azok, akik a legtöbbet tették értünk az életünk során és igazán megérdemlik érte a kényeztetést!

Ha április 30-ig bármelyik anyák napi csomagot megrendeled, részt vehetsz a Szeszraktár különleges nyereményjátékán, amivel értékes Magnolia Day & Spa kezelést nyerhetsz!
Back to list