Blog

Hogyan igyunk stílusosan gin-tonikot?

Csupán két hozzávalóval a gin-tonik elkészítése bolondbiztos eljárásnak tűnik, de ha nem vagyunk szakértők, érdemes tovább olvasni, mert a lehető legtökéletesebb élményhez több apró mozzanat hiányozhat.

Miután összekevertük a gint és a tonikot jéggel, általában rögtön a szánkhoz emeljük az italt, ami az egyik leggyakrabban elkövetett hiba.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a gin-tonikunkból, tanácsos egy-két percet várnunk, hogy a jég megolvadhasson és felhígíthassa az ízeket, akkor a gin finom jegyeit összekeveri a tonikkal, ami egyértelműen jobb italt eredményezhet.

Minél hidegebb az ital, annál kevesebbet hígul és annál több íz érződik ki belőle.

Fontos az is, hogy a jeget ne hagyjuk túlságosan megolvadni, mert az eltüntetheti a ginben található botanikai anyagok minden nyomát és könnyen tönkreteheti az italunkat. 

A legjobb megoldás, mint általában, az arany középút. 

Az italunk összetevőinek minősége egyenlő arányban van az élvezet mértékével. Érdemes prémium minőségű összetevőket választani, mert a gin-tonic fogyasztásánál is él az örökérvényű szabály, nem a mennyiség, hanem a minőség az igazán fontos. A SevenHills Tokaj gin a London dry kategória egyik kiemelkedő tétele, ami igazán jó alap long drinkek, vagy gin alapú koktélok készítéséhez.

A letisztult, harmonikus ízei befogadóak a gyümölcsösebb, pikánsabb tonikokkal szemben. A Tokaj gin tökéletes társa a London Essence tonik, amit a hangulatunkhoz, alkalomhoz könnyen párosítható ízekben érhetünk el, a kiemelkedő ízélmény mellett kevés kalória bevitele mellett.

Ami az italunk megfelelő körítését illeti, nehéz egyértelmű választ adni. Bár jellemzően a citrom vagy a lime a legjobb választás, a menta ága vagy egy kis gyömbér egyaránt népszerű alternatíva. Fontos, hogy a kiegészítőink ízvilága szinkronban legyen a ginünk jellegével és a tonikunk ízesítésével.

Végül, de nem utolsó sorban az alkalom is meghatározó lehet az igazi élmények elérése érdekében. Szánjunk időt az italunkra, ha azt stílusosan, szertartás szerűen fogyasztjuk el, jobban élvezhetjük a tökéletes ízek összhatását.

Ha a tökéleteshez közeli gin.tonic élményre vágytok, ne hagyjátok ki a Szeszraktár különleges Hello május, hello gin-tonic csomagját, ahol a prémium összetevők és az egyedi receptek feledhetetlen pillanatokat tartogatnak.

Back to list