A hindu mitológia szerint, amikor az istenek és démonok harcukban az óceánt felkavarták a Meru hegyét használták köpülőnek. Ennek során keletkezett egy arany serleg, amely az életelixírt tartalmazta. Ezt a folyadékot nevezték Amrutnak”, innen kapta a nevét a lepárló 1948-as alapításakor.
Az Amrut Single Malt whiskyje a Himalája lábainál termett, válogatott indiai árpából készül. Gondos cefrézés után kis adagokban párolják le a természetes aromák megőrzése érdekében. Tölgyfahordókban érlelik különleges trópusi körülmények között 3000 lábbal a tenger szintje felett Bangalore-ban. A whisky természetes karakterének megőrzését szem előtt tartva a lepárló az ún. non chill filtered módszert használja, vagyis a whisky hűtés nélküli szűréssel készül.
Bármilyen hihetetlenül hangzik, a volumen tekintetében a világ legnagyobb whiskytermelője India!
Gyártó | N.A. |
Palackozó | AMRUT |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | India |
Alkoholtartalom | 46 % vol |
Hordóserősség | NEM |
Illat | Magabiztos, határozott likőrös-bourbon jegyekkel, és közel tökéletes egyensúllyal a keserű és édes aromák között. Pörkölt törökméz és vajkaramella. |
Íz | Gazdag, árpás-tölgyes édesség, bourbon, likőr és melasz jegyek. |
Lecsengés | Hosszú, hihetetlenül jól rétegzett tölgy, amely által az édes és száraz ízek váltakoznak a szájpadláson. |