A Benromach Peat Smoke sorozat whiskyeinek alapanyagául erősen tőzegelt árpát használnak, amelynek füstösségi fokát évről évre változtatják. A gyakorlottabb whiskyfogyasztóknak kiváló lehetőség arra, hogy felmérjék, hogy a tőzegesség különböző szintjei hogyan befolyásolják a Benromach karakterét.
Ezt a whiskyt egészen komoly füstösség jellemzi (fenol tartalma 47 ppm). Komplex, intenzív ital kiegyensúlyozva Speyside gyümölcsös eleganciájával.
Gyártó | BENROMACH |
Palackozó | GORDON & MACPHAIL |
Érlelési idő (év) | 9 |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Speyside |
Lepárlás éve | 2008 |
Palackozás éve | 2017 |
Alkoholtartalom | 46 % vol |
Hordóserősség | NEM |
Illat | édes füstösség és szivarra emlékeztető, kellemes jegyek frissítő zöld almával kísérve |
Íz | gyengéd fenolos ízek heves, édeskés tőzegfüstös hatással |
Lecsengés | hosszú |