A Drouin család egészen egyedülálló évjáratos sorozattal bír, amelyben különleges minőségű, számos díjat elnyert darabok vannak, egészen az 1939-es (!) esztendőtől.
Mivel Christian Drouin a 60-as években fogott bele a calvados készítésbe, ezért a korosabb italok még nem a Drouin család keze alatt lettek lepárolva. Számos közülük (A.O.C. jelzéssel a címkén) akkor lett felvásárolva, amikor a híres termelők birtokai még nem rendeződtek besorolt calvados régiókra (Pays dAuge, Domfrontais stb.), hanem szétszórva voltak megtalálhatók.
Az évjárat nem a szüret, hanem a lepárlás évét jelöli, amely rend szerint a szüretet követő év elején történik, a címkén pedig a palackozás dátuma is feltüntetésre kerül.
Ez az 1994-es darab kétszeres desztilláció, valamint Banyuls (francia borrégió) vörösboros hordóban történt érlelés eredménye. Igényes, frissen készült fadobozban kapható.
Gyártó | CHRISTIAN DROUIN |
Palackozó | CHRISTIAN DROUIN |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Franciaország |
Lepárlás éve | 1994 |
Alkoholtartalom | 42 % vol |
Illat | Sűrű és gazdag, mandula és kakaó jegyekkel. A piros bogyós gyümölcsök kibontakozása előtt egy leheletnyi füst is feltűnik. |
Íz | A szájban nagyvonalú és teljes, szép egyensúllyal és kerekséggel, amelyben a franciák tejsodó szerű, gyümölcsös pitéje, a clafoutis ízei fedezhetőek fel. |