A gyönyörű Mauritius szigetén járunk, Afrika és Ázsia között az Indiai-óceán közepén. Ebben az országban a francia hagyományoknak megfelelően frissen préselt cukornádléből készítenek rumot, ami jóval frissebb, ropogósabb, egyedi aromákat eredményez a hagyományos, melasz alapú rumhoz képest. A sziget amúgy híres kiváló minőségű cukornádjáról, amely a lágy klíma és a vulkáni talaj együttesének eredménye. Ugyanakkor vannak itt még egyéb érdekességek is a készítéssel kapcsolatban. Az erjesztett cukornádlé első lepárlása Mauritiuson, egy helyi rézüstön történik, majd a párlatot átszállítják Franciaország Cognac régiójába, és ott még egyszer lepárolják kisméretű rézüstben (a konyakokat is ebben szokták).
Gyártó | ARCANE |
Palackozó | SPIRIDOM |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Mauritius |
Alkoholtartalom | 43,8 % vol |
Hordóserősség | NEM |
Illat | A frissen vágott cukornád egészen gyengéd aromái. Organikus-növényi illetve virágos jegyek jellemzik. |
Íz | Nagyon sima, mégis ropogós, a trópusi gyümölcsök, a frissen vágott cukornád, és a borsos fűszeresség elegáns egyvelege. |