A Rhum Clément a Top 10 legtrendibb rum márka között 2019-ben is!
A festői Martinique szigetén gyártják a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít. Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornád utánpótlást felvásárolta a híres Domaine de l’Acajou ültetvényét.
Kísérletezgetései során fejlesztette ki azt az eljárást (rhum agricole), amelynek lényege, hogy nem a mindenhol elterjedt melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készül a rum. Ez a rumfajta utóbb az egész Francia Karib térségben elterjedt és általában kis, családi gazdaságokban folyik a termelése A Clément termékei maximális minőségének biztosítása érdekében, azok gyártását szigorúan ellenőrizik (Appellation dOrigine Controleé) a cukornád szüretelésétől kezdve egészen a palackozásig.
Ezt az italt a lepárlás után 10 évig érlelték tölgyfahordóban, amely egy rum esetében már igen komoly kor, ugyanis a trópusi klíma hatására a rumok érési folyamata jóval intenzívebb, mint más hűvösebb éghajlaton. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera rendszernél szokás.
Gyártó | RHUM CLEMENT |
Palackozó | SPIRIDOM |
Érlelési idő (év) | 10 |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Martinique |
Alkoholtartalom | 42 % vol |
Hordóserősség | NEM |
Illat | szárított rózsa, akácia és nagyon kevés tejkaramella is érezhető. Igen intenzív, erőteljes. |
Íz | Gazdagabb, mint ahogy azt az illat sugallja, fűszeres és illatos fás jegyekkel. |
Lecsengés | Száraz. |