A Ron Coloma lepárlót Kolumbia szívében, az 1700 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Hacienda Coloma többszázéves fái között hozták létre.
A Coloma kolumbiai rum, amelyet két hölgy, Sandra Reategui és Judith Ramirez, a két “Maestras Roneras”, azaz lepárlómester készített, akik összesen nem kevesebb, mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek. Alapját kétféle cukornádmelaszból desztillálják, majd hagyományos és folyamatos (tehát nem solera) módszerrel 8 évig érlelik. Először ex-bourbonhordókban pihennek, majd a Coloma kávélikőr érlelésére használt hordóiba is átkerülnek. Az Andok-hegységből származó vízzel hígítva, a Hacienda Coloma régi kávészűrőiben leszűrve, a Coloma rumok lágysága és egyensúlya szépen visszatükrözik kézműves eredetüket.
Gyártó | HACIENDA COLOMA |
Palackozó | HACIENDA COLOMA |
Érlelési idő (év) | 8 |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Kolumbia |
Alkoholtartalom | 40 % vol |
Hordóserősség | NEM |
Illat | Finom vanília jegyek, valamint a kávé és a mokka finom aromái kombinálódnak fás aromákkal. |
Íz | Jó egyensúly a vanília, a mokka és a lágy őrölt kávé között. |