Az utóbbi években a Plantation márka teljesen megváltoztatja a Vintage- kiadásainak portfólióját. Az eddig készített termékek gyártását befejezték és egy teljesen új sorozat, magasabb alkoholfokkal és sokkal limitáltabb elérhetőséggel veszi át a helyét. Ennek a sorozatnak az egyik tagja a Maison Ferrand csoport saját lepárlójában készülő 2011-es Vintage-kiadás Barbados szigetéről.
A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbonhordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.
A Vintage 2011 is ezzel az érlelési metódussal készült, miután 72 órát erjesztették, majd oszlop, illetve “Greg Farm” rézüstökben lepárolták. Négy és fél évet érlelődött helyben Barbadoson 200 literes bourbon hordókban, majd további négy és fél évet Franciaországban a Ferrand család konyakoshordóiban.
Palackozó | MAISON FERRAND |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Barbados |
Lepárlás éve | 2011 |
Alkoholtartalom | 51,1 % vol |
Hordóserősség | IGEN |
Illat | Fás és fűszeres jegyekkel nyílik, majd fahéjjal, borssal, és gyömbérrel folytatódik. Levegőztetés után megjelenik a mazsola, aszalt szilva, mogyoró és a mandula illata is. |
Íz | Eleinte gyengéd, mazsolás, diós, majd erőteljesebbé és szárazabbá válik, sok csokoládéval, karamellával, vaníliával és szerecsendióval |