Az Ocho egyike azon kevés tequilának, amelyet még hagyományos módon, lassú eljárással készítenek, ezáltal a hangsúly a minőségen, az agavé hamisítatlan ízén van. A palackon feltüntetésre kerül mind a készítés éve, mind az a (családi) gazdaság, ahonnan az agavé növény származik. Mindegyik kiadás különböző területről származó agavéból készül, így megismerhetjük az adott talaj és klíma sajátosságait (Rancho, terroir).
Ezt a kiadást a Camarena család készítette, szintén ők adják ki a Tapatio és El Tesoro tequilákat is. A kék agavé növény egyetlen egy birtokról származik (single estate). Extra Anejo, vagyis hordóban érlelik minimum 3 évig, amihez újratöltött és friss francia hordót vegyesen használnak.
Egészen rendkívüli tequila, amelyben az aromák egészen koncentráltan mutatkoznak meg.
Gyártó | N.A. |
Palackozó | OCHO |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Mexikó |
Alkoholtartalom | 40 % vol |
Illat | Finom, gazdag, vanília, rendkívül gyümölcsös (körte, szilva), zöld olivabogyó, só, mandula, datolya, fekete bors, szegfűszeg. |
Íz | Telt, koncentrált, az agavé ásványi jegyekkel (agyag, mészkő) övezve jelenik meg. Sós, egzotikus, ánizsos, mentolos, szenes. |
Lecsengés | Hosszú, simogató, citrus, frissítő keserűség (verbéna, tárnicsgyökér), karamella, mazsola, kalács, só és vágott széna. |