Az Ocho egyike azon kevés tequilának, amelyeket még hagyományos módon, lassú eljárással készítenek, ezáltal a hangsúly a minőségen, az agavé hamisítatlan ízén van. A palackon feltüntetésre kerül mind a készítés éve, mind az a (családi) gazdaság, ahonnan az agavé növény származik. Mindegyik kiadás különböző területről származó agavéból készül, így megismerhetjük az adott terület adta sajátosságokat (Rancho, terroir).
Az Ocho tequilák a La Altena lepárlóban készülnek, 100%-ban kék agavé felhasználásával. A lepárlást követően amerikai whiskey-s hordókban 12 hónapon át zajló érlelési folyamat során nyeri el egyedi, izgalmas ízvilágát.
Gyártó | N.A. |
Palackozó | OCHO |
Érlelési idő (év) | 1 |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Mexikó |
Alkoholtartalom | 54,6 % vol |
Illat | Intenzív agavé, valamint vadvirág és egy kis karamell csalogató elegye. Ám felfedezhetőek benne frissen vágott fűre emlékeztető és enyhe fás jegyek is. |
Íz | Az első kortyot egyensúly jellemzi. Nem túl lágy és nem is mar. A domináns agavé füstös, fás és fehérborsos jegyek kíséretében teljesül ki. További kortyok elfogyasztása új kapukat nyit meg és a testes alap mellett feltűnik a koriander, a citromfű, fű és vietnámi fahéj mágikus elegye is. |
Lecsengés | Hosszan elnyúló fűszeres agavé uralja a szájüreget a nyelven érezhető enyhe csípéssel párosulva. |