Az Ocho egyike azon kevés tequilának, amelyeket még hagyományos módon, lassú eljárással készítenek, ezáltal a hangsúly a minőségen, az agavé hamisítatlan ízén van. A palackon feltüntetésre kerül mind a készítés éve, mind az a (családi) gazdaság, ahonnan az agavé növény származik. Mindegyik kiadás különböző területről származó agavéból készül, így megismerhetjük az adott terület adta sajátosságokat (Rancho, terroir).
Az Ocho tequilák a La Altena lepárlóban készülnek, 100%-ban kék agavé felhasználásával. A lepárlást követően amerikai whiskey-s hordókban 36 hónapon át zajló érlelési folyamat során nyeri el egyedi, izgalmas ízvilágát.
Gyártó | N.A. |
Palackozó | OCHO |
Érlelési idő (év) | 3 |
Ürtartalom | 0,7l |
Régió | Mexikó |
Alkoholtartalom | 54,5 % vol |
Illat | Citrusos jegyek, friss gyümölcsök és gyógynövények elegye. |
Íz | Feketebors csípőssége, lime, zöldalma és vilmoskörte frissessége, valamint a kámfor, gyömbér, szegfűszeg és fahéj élénkítő hatása alkot egy összetett, különösen árnyalt univerzumot a szánkban és gondolatainkban. |
Lecsengés | Közepesen hosszú lecsengés jellemzi, fokozatosan halványuló citrus jegyekkel. |